Navigation Menu

Patroldoktor Mega Túra – 2013

Ismét GPS pontkereső túrára hívunk benneteket, de most a Drahoval szövetkezve. Egy 24 órás kaland nem mindennapi próbatétel, közel 300 GPS pont, 6 megye, több száz kilométer ami vár rátok!
Maximum résztvevő csapatok száma 40! Ha betelt a létszám nem tudunk nevezést elfogadni!

– Részletes program leírás

Helyszín:

Rajt:
Gyülekező: GALOPP MAJOR 2360 Gyál – Némediszőlő
GPS koordináták:
– N47°21,093’
– E019°11,842’
Cél:
Zala-megye (koordináták majd a rajtnál)

Információ:

Esemény FB. oldala
Salamon Zsolt +36 30 / 2723 243

Időpontok:

2013. November 29-30.

Péntek – Gyülekező 16:00-órától
Regisztráció: 17:00-órától az eligazításig! (Nevezés, GPS készülékek, egyéb adathordozók leadása a pontok feltöltéséhez.)
Eligazítás időpontja: 19:30.
A rajt a GPS készülékek és a menetlevelek kézhez vételét követően: 20:00-tól.
Szombat Célzárás 20:00 órakor
22:00 órakor eredményhirdetést tartunk

Útvonal:

A túra szintideje 23 óra + 1 óra türelmi idő.

Nevezés

25.000Ft/autó + 2.500Ft/fő
kedvezményes részvételi díj okt. 31.-ig 15.000Ft/autó + 2.500Ft/fő
Jelentkezési lap

Egyéb:

Maximum résztvevő csapatok száma 40! Ha betelt a létszám nem tudunk nevezést elfogadni!
A részvételi díj tartalmazza:
– az útvonal pontok feltöltése 1db GPS-re vagy pendrive-ra
– menetlevelet
– szombati bőséges vacsorát
– értékelhető csapatoknál az ajándéksorsoláson való részvételt
– műszaki mentést

Verseny szabályzat:

Tájékozódási túra szabályzat:

1. A túra szabályzat minden csapat számára kötelező érvényű, be nem tartása a túrából való azonnali kizárással jár.

2. A programon mindenki a saját felelősségére vesz részt, és felelősséggel tartozik minden általa okozott kárért!

3. Bármilyen öszkerékhajtású járművel lehet nevezni, amelynek együttes tömege nem haladja meg a 3500kg-ot és a hatályos, vonatkozó jogszabályok szerint a közúti forgalomban részt vehet.

4. Egy csapat, egy gépjárműből és két főből (sofőr, navigátor) áll. Nem tiltott további személyek jelenléte a gépjárműben a túra ideje alatt, amennyiben ezt egyéb jogszabály nem tiltja.

5. Egy csapat, egy nevezéssel csak egyetlen gépjárművel vehet részt a futamon.

6. Minden csapatnak saját GPS készülékkel kell rendelkeznie. Több GPS készülék használata nem tiltott, de a rendezőség csak egy készülékre tölti fel a pontokat (saját PC kábel ajánlott), vagy pendrive -ra.

7. Minden csapat a GPS készülékével az általa bejárt útvonalat köteles részlet gazdagon eltárolni, amit a célba érkezés után a menetlevéllel együtt kell leadnia. Hiányos track (rögzített bejárt útvonal) esetén a csapat eredménye nem értékelhető.

8. A túra során tilos az egyértelműen jelzett vagy sorompóval lezárt, tiltott magán területekre behajtani, a vetéseken és egyéb mezőgazdasági művelés alatt álló területeken átjárni. A beérkezés után letöltött útvonaladatok alapján a károkozás ténye alátámasztható.

9. A túra mindenki számára egyszerre, egy időben indul és a kihirdetett időpontig tart. A kihirdetett szintidő túllépése (türelmi idő kihasználása) pontlevonással jár. Lásd a „Pontok értéke” bekezdésben.

10. A teljes futam során a KRESZ szabályainak betartása kötelező.

11. A csapattagok az érintési pontok között csak egy irányban mozoghatnak.

12. A pontok közvetlen érintéséhez nem kötelező a jármű odajuttatása, viszont a GPS által rögzített útvonalból világosan ki kell derülnie a megközelítésnek. A gyalogosan megközelített pontokhoz is kell rögzített nyomvonal (kézi GPS).

13. Autócsere a futam közben nem engedélyezett, kizárást eredményez.

14. A futamon kizárólag a GPS-rendszer által adott idő a mérvadó.

15. A pontok teljesítését egy a rajtnál kapott, névre szóló menetlevélbe kell igazolni, mely lehet virtuális pont esetén egy helyes válasz a feltett kérdésre, vagy adott esetben egy fotó.

16. Az elhagyott, elázott és olvashatatlanná vált, stb. menetlevelek érvénytelenek a helyszínek teljesítésétől függetlenül.

17. Minden csapatnak digitális fényképezőgéppel kell rendelkeznie, mely memóriakártyáját- amin a fotó pontokat rögzítette – a menetlevéllel együtt le kell adni célba érkezéskor. Ennek hiányában a résztvevő fotós pontjai nem lesznek értékelve.

18. A z eredményekkel szembeni óvás nem lehetséges.

Tájékozódási pontok értéke:

1. K1 – virtuális pont: értéke helyes és olvasható válasz esetén 100 pont.

2. K2 – virtuális pont: értéke helyes és olvasható válasz esetén 200 pont.

3. K3 – fotós pont: értéke helyes és olvasható válasz esetén 100 pont, amennyiben a menetlevélben szereplő sofőr a kezével egyszerre érinti a pontot és az autó rendszámát és ezt fotóval tudja igazolni (jól látható módon, ahol a rendszám és a pont egyszerre látható)) +200pont.

4. Türelmi idő: Az előre közölt célidő túllépése esetén 1 percenként 11 pont levonás jár. 60 percnyi késés a maximum. A 60 percnél több késés esetén a csapat teljesítménye értékelhetetlen.

5. Társmentés: Ha egy csapat végzetes elakadással vagy műszaki problémával küzd (pótkerék, üzemanyag, szerszám, alkatrész) mentést kérhet a rendezőségtől, mely pontlevonással nem jár, viszont nem garantált az egy órán belüli teljesítése. Lehetőség van viszont egy másik kiránduló csapattól segítséget kérni, mely esetén a segítséget nyújtó csapat 300 pontot szerez, amit a mentést kérőtől vonunk le. Ez a pontszerzés autónként csak egyszer használható, amit mindkét félnek kölcsönösen igazolni kell a menetlevél megfelelő oldalán. (Tehát, ha valakit kétszer segítesz ki, akkor is csak 300 pont jár érte. Természetesen, ha más csapaton is a kérése alapján segítesz, akkor onnan is járhat a 300 pont!)

A túra menete és értékelése:

A túrán egy időben és egy helyről rajtolnak az indulók. A célba érkezés a célkapun való áthaladás saját autóval a szintidő plusz maximum egy óra türelmi idő kihasználásával történhet. A megtalált helyszínek feladatainak helyes teljesítése alapján pontokat gyűjtenek a csapatok, melyek a helyezéseket döntik el. A rendezők minden pontot teljesítettek, a teljesíthetőség tényét minden esetben fényképpel tudják bizonyítani.

Pontegyenlőség esetén az értékelés döntési sorrendje a következő:

1. Teljesített K3-as nehézségű pontok száma, vagy

2. Teljesített K2-es nehézségű pontok száma, vagy

3. Teljesített helyszínek száma, vagy

4. Célba érkezés ideje.

A rendező a változtatás jogát fenntartja!